Biefstuk opwarmen

Biefstuk opwarmen

Biefstuk opwarmen kan soms een lastige klus zijn. Wie wil er nou een droge of overkookte biefstuk? Precies, niemand. Dus, hoe kun je het beste een biefstuk opwarmen? Laten we samen duiken in de kunst van het opnieuw verwarmen van dit smakelijke stukje vlees.

Het opnieuw verwarmen van een biefstuk is net als het opnieuw afdraaien van je favoriete film. Als je het goed doet, krijg je hetzelfde genot als de eerste keer. Maar als je het verkeerd doet, kan het een totale mislukking zijn.

klein

Biefstuk opwarmen

Dit is mijn persoonlijke favoriet, biefstuk opwarmen in een koekenpan of braadpan. De pan geeft je volledige controle over de temperatuur en kooktijd.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 39 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
Calorieën 127 kcal

Materialen

Ingrediënten
  

 • Overgebleven biefstuk
 • Een beetje olie of boter
 • Optioneel: knoflook rozemarijn, of jouw favoriete kruiden voor extra smaak

Instructies
 

 • Laat je biefstuk eerst op kamertemperatuur komen. Haal het minimaal een half uur voordat je het gaat opwarmen uit de koelkast. Een schok van kou naar heet kan het vlees taaier maken.
 • Kies voor een koekenpan die groot genoeg is om je biefstuk zonder proppen in te leggen. Dit zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en helpt om je biefstuk gelijkmatig op te warmen.
 • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat het goed warm worden. Een hete pan is essentieel om de sappen in je biefstuk te bewaren.
 • Voeg een klein beetje olie of boter toe aan de pan. Als je wilt, kun je hier ook knoflook of kruiden aan toevoegen om wat extra smaak aan je biefstuk te geven.
 • Leg de biefstuk in de pan. Als het vlees sist als het de pan raakt, weet je dat het heet genoeg is.
 • Laat de biefstuk 1 tot 2 minuten per kant opwarmen voor een medium-rare biefstuk. Als je biefstuk dikker is, of als je een meer doorbakken resultaat wilt, laat het dan 3 tot 4 minuten per kant opwarmen.
 • Je kunt de biefstuk ook af en toe bewegen om te voorkomen dat hij aan de pan blijft plakken en om een gelijkmatige verwarming te garanderen.
 • Haal de biefstuk uit de pan en laat het even rusten. Zo kunnen de sappen zich door het vlees verspreiden, wat resulteert in een sappigere biefstuk bij elke hap.Snijd het dun tegen de draad in en serveer het zoals het is of in een salade, sandwich, of bijgerecht.

Voedingswaarde

Totale gewicht (ongeveer): 100gramCalorieën: 127kcalEiwit: 23.8gVet: 3.5gVerzadigd vet: 0.7gCholesterol: 55.5mgCalcium: 5mgIJzer: 1mg
Trefwoord Biefstuk opwarmen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was.

Extra tips

 • Probeer het vlees niet te veel te bewegen terwijl hij opwarmt om het sap erin te houden.
 • Gebruik voor het opwarmen altijd een lagere temperatuur dan toen je hem de eerste keer bakte.

Opwarmen in de magnetron

Biefstuk opwarmen in een magnetron kan een snelle en handige methode zijn, vooral als je in tijdsnood zit. Echter, het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat je biefstuk sappig en smaakvol blijft.

Ingrediënten

 • Gebakken biefstuk
 • Water of bouillon
 • Optioneel: kruiden naar smaak

Bereiden

 1. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze ongeveer 15 tot 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dit zorgt ervoor dat de biefstuk gelijkmatig opwarmt en helpt om de sappen te behouden.
 2. Plaats het vlees op een magnetronbestendig bord. Om de sappen te behouden en extra smaak toe te voegen, kun je een beetje water of bouillon op het bord gieten. Zorg ervoor dat de vloeistof niet de biefstuk overstroomt, maar net genoeg is om stoom te creëren tijdens het opwarmen.
 3. Dek het af met plasticfolie of een speciaal magnetrondeksel. Zorg ervoor dat de biefstuk goed bedekt is om de stoom binnen te houden, wat helpt om de biefstuk vochtig en mals te houden.
 4. Stel de magnetron in op een medium (50%) vermogen. Dit zorgt voor een gelijkmatige opwarming zonder de buitenkant te overbakken. Verwarm de biefstuk eerst gedurende 1 minuut en controleer vervolgens de temperatuur. Herhaal dit in intervallen van 30 seconden totdat de biefstuk de gewenste temperatuur heeft bereikt.
 5. Laat het vlees na het uit de magnetron halen nog 2 tot 3 minuten rusten. Hierdoor kunnen de sappen zich opnieuw door het vlees verspreiden en voorkom je dat deze bij het snijden verloren gaan.
 6. Voor een extra smaakboost kun je naar wens kruiden, saus of een klontje kruidenboter toevoegen. Probeer bijvoorbeeld wat peper, knoflookpoeder of een beetje jus voor een heerlijke finishing touch.

Opwarmen in een airfryer

Een heerlijke biefstuk opwarmen, het is soms een uitdaging om het net zo mals en sappig te krijgen als toen het voor het eerst werd bereid. De airfryer is hier een handig hulpmiddel voor, dat een consistente hitte levert zonder de biefstuk uit te drogen.

Ingrediënten

 • Overgebleven biefstuk
 • Olijfolie (optioneel)
 • Kruiden naar smaak (peper, zout, knoflookpoeder, etc.)

Bereiden

 1. Haal het vlees uit de koelkast en laat deze minimaal 15 minuten op kamertemperatuur komen. Het gelijkmatig verwarmen van de biefstuk begint met een stabiele begintemperatuur. Breng indien gewenst de biefstuk op smaak met wat extra kruiden.
 2. Verwarm de airfryer voor op 150 graden Celsius. Het voorverwarmen is cruciaal om te zorgen dat de biefstuk gelijkmatig opwarmt en zo zijn sappigheid behoudt.
 3. Plaats het vlees in het mandje van de airfryer. Als je de biefstuk een extra krokante buitenkant wilt geven, kun je het lichtjes insmeren met een beetje olijfolie. Dit helpt om de biefstuk tijdens het opwarmen mals te houden.
 4. Verwarm de biefstuk gedurende 3 tot 4 minuten en draai het halverwege om voor een gelijkmatige verwarming. Gebruik een thermometer om te controleren of het de gewenste temperatuur heeft bereikt, meestal rond de 60 graden Celsius voor een medium-rare resultaat.
 5. Laat het vlees na het opwarmen minstens een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich door het vlees kunnen verspreiden en het resultaat zal een heerlijk malse opgewarmde biefstuk zijn.
 6. Voeg eventueel wat verse kruiden, een klontje boter of een sausje toe voor extra smaak en serveer met je favoriete bijgerechten.

Tip

Probeer de biefstuk altijd in zijn geheel op te warmen in plaats van in plakjes om uitdroging te voorkomen. Als je biefstuk al in plakjes is gesneden, overweeg dan om een saus of jus te gebruiken om wat extra vocht toe te voegen tijdens het opwarmen.

Ingevroren biefstuk opwarmen

Heb je een ingevroren biefstuk en wil je hem opwarmen?

Bereiden

 1. Laat de biefstuk eerst volledig ontdooien, en bij voorkeur in de koelkast.
 2. Volg daarna een van de bovengenoemde methoden naar keuze.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn biefstuk in de oven opwarmen?
Ja, dat kan. Zorg ervoor dat de oven voorverwarmd is op 150°C en warm de biefstuk 10 tot 15 minuten op.

Hoe houd ik mijn biefstuk sappig tijdens het opwarmen?
Voeg wat bouillon of water toe als je de biefstuk in de magnetron opwarmt.

Is het veilig om een biefstuk meerdere keren op te warmen?
Het is het beste om een biefstuk slechts één keer op te warmen om voedselveiligheid en smaak te garanderen.

Wat is de beste methode om biefstuk op te warmen?
Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur. Ik hou van de panmethode, maar de airfryer is ook geweldig.

Kan ik sauzen of kruiden toevoegen tijdens het opwarmen?
Natuurlijk, voeg je favoriete sauzen of kruiden toe voor extra smaak tijdens het opwarmen.