Croissants opwarmen

Croissants opwarmen

Croissants opwarmen is meer dan alleen een culinaire noodzaak; het is een kunst die, mits goed uitgevoerd, je ochtend kan transformeren in een feest van knapperigheid en smaak. Deze gouden halvemaanvormige lekkernijen, die oorspronkelijk uit Frankrijk komen, zijn een welkome gast aan elke ontbijttafel. Maar wat doe je als je croissants over hebt en je wilt ze de volgende dag weer net zo lekker maken als toen ze vers uit de oven kwamen?

Het goede nieuws is dat het opwarmen van croissants helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Of je nu een oven, magnetron, of airfryer gebruikt, of je nu te maken hebt met verse of ingevroren exemplaren, er zijn enkele simpele stappen die je kunt volgen om de oorspronkelijke heerlijkheid van je croissant te herstellen.

klein

Croissants opwarmen

Croissants opwarmen is een eenvoudige manier om de heerlijke smaak van versgebakken brood weer tot leven te brengen. Of ze nu over zijn van de dag ervoor of uit de diepvries komen, met een paar handige tips kun je jouw croissants opwarmen zodat ze bijna net zo goed smaken als toen ze voor het eerst uit de oven kwamen.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Gang: Ontbijt
Keuken: Internationaal
Trefwoord: Croissants opwarmen
Porties: 1 Portie
calorieën: 161kcal

Materialen

 • Oven

Ingrediënten

 • Overgebleven croissants

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
 • Leg de croissants op een ovenrooster zodat de warmte ze aan alle kanten kan bereiken.
 • Plaats het rooster in het midden van de oven.
 • Laat de croissants 5 tot 7 minuten opwarmen, afhankelijk van hun grootte en jouw voorkeur voor knapperigheid. Hou ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.
 • Haal de croissants uit de oven zodra ze goudbruin en knapperig zijn.
 • Laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.

Voedingswaarde

Totale gewicht (ongeveer): 1Stuk | Caloriën: 161kcal | Koolhydraten: 16.9g | Eiwit: 3.8g | Vet: 8.4g | Verzadigd vet: 4.4g | Vezels: 1g | Suiker: 1.8g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was.

Opwarmen in de magnetron

Croissants opwarmen in de magnetron lijkt misschien een uitdaging – je wilt immers dat ze hun luchtigheid en knapperigheid behouden. Maar geen zorgen, met een beetje aandacht en de juiste techniek kun je ook in de magnetron genieten van een heerlijk warme croissant.

Ingrediënten

 • Overgebleven croissants

Bereiding

 1. Plaats het kopje water in de magnetron als je de croissant niet wilt uitdrogen. Dit creëert stoom tijdens het opwarmproces.
 2. Leg de croissants op een magnetronbestendig bord. Als je een grote croissant hebt, kun je deze beter halveren om een gelijkmatige opwarming te bevorderen.
 3. Dek ze af met een stuk keukenpapier of gebruik een magnetronhoes. Dit helpt om de vochtigheid rond te behouden.
 4. Stel de magnetron in op de laagste stand. Verwarm de croissant 10 tot 20 seconden. Als de croissant bevroren is, heb je mogelijk 30 seconden tot een minuut nodig.
 5. Voel na het opwarmen of de croissants de gewenste temperatuur en textuur hebben. Zo niet, dan kun je hem nog een paar seconden extra geven. Let op: te lang in de magnetron maakt de croissant taai.
 6. Haal de croissants uit de magnetron en laat hem een halve minuut rusten. Hierdoor kan de hitte zich goed verdelen.

Opwarmen in een airfryer

Croissants opwarmen in een airfryer is een snelle en effectieve manier om die ideale krokante buitenkant te krijgen zonder de binnenkant uit te drogen. Heb je ’s ochtends weinig tijd of wil je snel genieten van je croissant zonder de oven voor te verwarmen?

Ingrediënten

 • Overgebleven croissants

Bereiding

 1. Zet je airfryer aan en stel hem in op 180 graden Celsius om voor te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat je croissant gelijkmatig opwarmt.
 2. Als je croissants al een dag oud is, kun je een klein beetje water op de bovenkant sprenkelen voor extra versheid. Dit is niet nodig als de croissant nog vrij vers is of als je persoonlijke voorkeur uitgaat naar een drogere textuur.
 3. Leg de croissants in het mandje van de airfryer. Als je wilt voorkomen dat kleine stukjes door de mand vallen, kun je bakpapier gebruiken. Zorg er wel voor dat het papier niet te groot is, want het mag de luchtcirculatie niet blokkeren.
 4. Warm ze gedurende ongeveer 3 tot 4 minuten op 180 graden Celsius. Houd de croissant goed in de gaten om te voorkomen dat hij verbrandt, aangezien elke airfryer net iets anders kan werken.
 5. Haal ze uit de airfryer en laat hem eventueel een minuutje afkoelen. Nu is hij klaar om te eten.

Hoe warm je ingevroren croissants op?

 • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
 • Plaats de bevroren croissants direct op het rooster in de oven.
 • Verwarm ze 10 tot 15 minuten, afhankelijk van hun grootte en de effectiviteit van je oven.

Door deze stappen te volgen, kun je genieten van heerlijk warme croissants alsof ze net uit de bakkerij komen. Perfect voor een luie zondagochtend of een snelle doordeweekse ontbijtbehandeling.

Veelgestelde vragen

Kan ik croissants opwarmen in een broodrooster?
Ja, dit kan, maar wees voorzichtig. Houd het vuur laag en houd ze goed in de gaten.

Hoe lang kan ik een croissant bewaren voordat ik hem opwarm?
Een dag of twee is prima, maar bewaar ze in een luchtdichte verpakking om uitdroging te voorkomen.

Kan ik meerdere croissants tegelijk opwarmen?
Jazeker, zorg er alleen voor dat de oven of airfryer niet te vol is, zodat de warme lucht kan circuleren.

Is het mogelijk om een croissant opnieuw op te warmen?
Dit is niet aan te raden, omdat je het risico loopt dat de croissant te droog wordt.

Kan ik ook chocoladecroissants opwarmen met deze methodes?
Absoluut, de methodes werken hetzelfde, let alleen op dat de chocolade niet gaat lekken.