Gebakken vis opwarmen

Gebakken vis opwarmen

Gebakken vis opwarmen kan een uitdaging zijn als je de smaak en textuur van de oorspronkelijke maaltijd wilt behouden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen zonder dat de vis droog of taai wordt. Een van de meest voorkomende methoden is het gebruik van een oven, waarbij de vis langzaam wordt verwarmd op een lage temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de vis gelijkmatig warm wordt zonder dat hij uitdroogt. Een andere populaire methode is het opwarmen in de magnetron, hoewel dit vaak minder goed werkt omdat de vis snel taai kan worden. Het is belangrijk om de vis goed te bedekken met een vochtige doek of een deksel om te voorkomen dat hij uitdroogt tijdens het opwarmen.

Gebakken vis opwarmen kan ook in een pan op het fornuis, waarbij een beetje olie of boter kan helpen om de vis vochtig en smaakvol te houden. Het is essentieel om de vis op een lage tot middelmatige hitte te verwarmen om te voorkomen dat hij aanbrandt of uitdroogt. Het toevoegen van een scheutje citroensap of een paar kruiden kan de smaak verder verbeteren en de vis een frisse twist geven. Hoe je de vis ook opwarmt, het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om de delicate textuur en smaak te behouden. Zo kun je genieten van gebakken vis die bijna net zo lekker is als op de dag dat hij werd bereid.

klein

Gebakken vis opwarmen

Gebakken vis opwarmen, in dit geval in een koekenpan, is een eenvoudig om de vis weer knapperig en smakelijk te maken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
Calorieën 304 kcal

Materialen

Ingrediënten
  

 • Overgebleven gebakken vis
 • Kleine hoeveelheid olie of boter

Instructies
 

 • Haal de gebakken vis uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Dit helpt om de vis gelijkmatig op te warmen.
 • Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Laat de pan goed warm worden voordat je olie of boter toevoegt.
 • Voeg een kleine hoeveelheid olie of boter toe aan de koekenpan. Dit helpt om de vis een extra krokant laagje te geven en voorkomt dat deze aan de pan blijft plakken.
 • Leg de stukken gebakken vis voorzichtig in de koekenpan. Zorg ervoor dat de vis niet overlapt, zodat elk stukje gelijkmatig kan opwarmen.
 • Laat de vis een paar minuten op middelhoog vuur opwarmen. Dit helpt om de buitenkant krokant te maken. Je kunt de pan afdekken met een deksel om de warmte te behouden en de vis gelijkmatiger te verwarmen, maar dit is optioneel.
 • Gebruik een spatel om de vis voorzichtig om te draaien, zodat ook de andere kant krokant en warm wordt. Dit duurt meestal nog eens 2 tot 3 minuten.
 • Controleer of de vis goed opgewarmd is door even in het dikste deel te prikken. De vis moet van binnen warm zijn.

Voedingswaarde

Totale gewicht (ongeveer): 200 gramCalorieën: 304 kcalKoolhydraten: 11.9 gEiwit: 27.67 gVet: 16.2 gVerzadigd vet: 3.2 gVezels: 0.3 gSuiker: 0.4 g
Trefwoord Gebakken vis opwarmen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was.

Mij Dit zal je misschien ook interesseren

Rode mul bakken

Rode mul bakken vereist slechts een paar minuten per kant in een hete koekenpan met olijfolie, tot de vis een goudbruine kleur en een knapperige textuur heeft. Breng op smaak met zout, peper, en eventueel een scheutje citroensap voor het serveren.

Zalmpakketje met rijst en tomaten

Een zalmpakketje met rijst en tomaten is een heerlijk en gezond gerecht waarbij malse zalmfilet wordt gestoomd met sappige tomaten en geserveerd op een bedje van geurige rijst. Dit smaakvolle pakketje zit boordevol voedingsstoffen en biedt een perfect evenwicht tussen eiwitten, koolhydraten en groenten.

Kabeljauwrug bakken

Kabeljauwrug bakken doe je door de vis te kruiden met zout en peper, en vervolgens op matig vuur in een hete pan met wat olie of boter te bakken tot de vis aan beide kanten goudbruin is en net gaar. Serveer de kabeljauwrug met een schijfje citroen en een takje verse dille voor extra smaak.

Opwarmen in de magnetron

Gebakken vis opwarmen in een magnetron is een snelle en gemakkelijke manier om te genieten van je overgebleven maaltijd. Hoewel veel mensen denken dat de magnetron de vis droog en taai maakt, kan met de juiste techniek de vis juist sappig en smaakvol blijven.

Ingrediënten

 • Overgebleven gebakken vis

Bereiding

 1. Leg de overgebleven gebakken vis op een magnetronbestendig bord. Als de stukken vis groot zijn, kun je overwegen ze in kleinere stukjes te snijden voor een gelijkmatige opwarming.
 2. Leg een licht vochtige papieren handdoek over de vis. Dit helpt om de vis vochtig te houden tijdens het opwarmen.
 3. Dek het bord af met magnetronfolie of een geschikt deksel. Dit helpt om de warmte gelijkmatig te verdelen en voorkomt spatten in je magnetron.
 4. Zet de magnetron op een lagere tot middelhoge stand. Het is beter om de vis geleidelijk op te warmen om uitdroging te voorkomen.
 5. Verwarm de vis eerst voor ongeveer 1 minuut. Controleer daarna of de vis gelijkmatig opgewarmd is. Afhankelijk van de dikte van de vis en de kracht van je magnetron, kan het nodig zijn om de vis nog 30 seconden tot 1 minuut extra te verwarmen.
 6. Controleer of de vis overal goed warm is. Pas op dat je je niet verbrandt. Als de vis nog koud is op sommige plekken, verwarm hem dan nog 30 seconden extra.
 7. Haal de vis uit de magnetron en laat het een minuutje rusten. Dit zorgt ervoor dat de hitte zich gelijkmatig verspreidt.

Mij Wist je dat?

Het opnieuw opwarmen van gebakken vis kan de textuur en smaak verbeteren als je het doet in een oven op lage temperatuur, ongeveer 120 °C, waardoor de vis minder uitdroogt.

Gebakken vis behoudt zijn knapperige korst beter als je hem opnieuw opwarmt op een rooster in de oven, zodat de lucht vrij kan circuleren en de vis niet vochtig wordt.

In plaats van de magnetron, die de vis vaak taai maakt, kun je een koekenpan gebruiken met een klein beetje olie om de vis op middelhoog vuur voorzichtig opnieuw op te warmen.

Voeg een beetje citroensap toe tijdens het opnieuw opwarmen van gebakken vis om de frisse smaak te herstellen en een beetje extra vocht toe te voegen.

Gebruik bakpapier of aluminiumfolie om gebakken vis in te pakken bij het opnieuw opwarmen in de oven; dit helpt om de warmte gelijkmatig te verdelen en voorkomt uitdroging.

Als je gebakken vis opnieuw opwarmt in een stoomoven, blijft de vis sappiger en behoudt hij zijn smaak beter dan bij andere methoden.

De magnetron kan worden gebruikt voor het opwarmen van gebakken vis als je een kommetje water in de magnetron plaatst; de stoom helpt de vis vochtig te houden.

Voeg een klontje boter toe aan de vis tijdens het opwarmen om extra smaak en vocht toe te voegen, waardoor de vis minder snel uitdroogt en een rijkere smaak krijgt.

Opwarmen in een airfryer

Gebakken vis opwarmen in een airfryer is een fantastische manier om je vis weer knapperig en smakelijk te maken. De airfryer, bekend om zijn vermogen om voedsel een heerlijke, krokante textuur te geven met minimale olie, is perfect voor het opnieuw opwarmen van gebakken vis zonder dat deze zijn smaak of textuur verliest.

Ingrediënten

 • Overgebleven gebakken vis

Bereiding

 1. Begin met het voorverwarmen van je airfryer op 180 °C. Dit zorgt ervoor dat de vis gelijkmatig en snel opwarmt.
 2. Als je vis in de koelkast heeft gestaan, haal deze er dan ongeveer 10 minuten van tevoren uit, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dit helpt bij een gelijkmatige opwarming.
 3. Leg de stukken vis voorzichtig in het mandje van de airfryer. Je kunt bakpapier of aluminiumfolie gebruiken om het mandje te bekleden, wat helpt om de airfryer schoon te houden en de vis gemakkelijk te verwijderen.
 4. Laat de vis ongeveer 3 tot 4 minuten opwarmen. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de dikte en grootte van de vis. Het is belangrijk om de vis niet te lang in de airfryer te laten, omdat dit kan resulteren in uitdrogen.
 5. Controleer na ongeveer 3 minuten of de vis goed warm is. Je kunt dit doen door een vork in het dikste deel van de vis te steken. Als deze gemakkelijk doordringt en de vis van binnen warm aanvoelt, is deze klaar.

Ingevroren gebakken vis opwarmen

 • Laat de vis eerst ontdooien in de koelkast.
 • Volg daarna een van de bovenstaande methoden.

Mij Advies van mij

Ik gebruik altijd de koekenpan, als ik gebakken vis op wil warmen. Waarom? Omdat de smaak dan het meeste behouden blijft.

De andere methoden kun je gebruiken, maar wil je een knapperige vis hebben, warm dan op in een koekenpan.

De smaak van de korst kan erg belangrijk zijn.

Veelgestelde vragen

Kan ik vis meerdere keren opwarmen?
Het is het beste om vis slechts één keer op te warmen om de kwaliteit te behouden.

Hoelang kan ik gebakken vis bewaren?
In de koelkast kun je het meestal 1 tot 2 dagen bewaren.

Is het veilig om vis in de magnetron op te warmen?
Ja, als je het op een lagere stand zet en goed afdekt.

Kan ik bevroren vis direct opwarmen?
Het is beter om het eerst te laten ontdooien voor een betere textuur.

Hoe weet ik of de vis nog goed is?
Let op de geur, kleur en textuur. Als het vreemd ruikt of er niet goed uitziet, gooi het dan weg.

Facebook
Pinterest
Instagram
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept