Gebakken vis opwarmen

Gebakken vis opwarmen

Gebakken vis opwarmen is een kunst op zich. Wie houdt er nou niet van een heerlijk krokant stukje vis, vers uit de pan? Maar wat doe je als je wat overhebt? Goed nieuws: je kunt gebakken vis prima opnieuw opwarmen en er weer van genieten alsof het vers bereid is. In dit artikel leer je niet alleen hoe je dit het beste kunt doen, maar ook waarom het zo belangrijk is om het op de juiste manier aan te pakken.

Wanneer je gebakken vis opnieuw opwarmt, wil je natuurlijk dat het zijn smaak en textuur behoudt. Niemand zit te wachten op een stukje vis dat droog en taai is geworden. Of je nu kiest voor de pan, de magnetron, de oven, of zelfs de airfryer, elk van deze methoden heeft zijn eigen voordelen en technieken. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met voedselveiligheid en de kwaliteit van de vis.

Maar waarom zou je eigenlijk de moeite nemen om gebakken vis op te warmen? Ten eerste is het een geweldige manier om voedselverspilling tegen te gaan. Ten tweede, als je het goed doet, kan opgewarmde vis bijna net zo lekker zijn als toen het voor het eerst werd bereid. En laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon handig voor die dagen dat je niet veel tijd of zin hebt om te koken.

klein

Gebakken vis opwarmen

Gebakken vis opwarmen, in dit geval in een koekenpan, is een eenvoudig om de vis weer knapperig en smakelijk te maken.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: Gebakken vis opwarmen
Porties: 1 Portie
calorieën: 304kcal

Materialen

Ingrediënten

 • Overgebleven gebakken vis
 • Kleine hoeveelheid olie of boter

Instructies

 • Haal de gebakken vis uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Dit helpt om de vis gelijkmatig op te warmen.
 • Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Laat de pan goed warm worden voordat je olie of boter toevoegt.
 • Voeg een kleine hoeveelheid olie of boter toe aan de koekenpan. Dit helpt om de vis een extra krokant laagje te geven en voorkomt dat deze aan de pan blijft plakken.
 • Leg de stukken gebakken vis voorzichtig in de koekenpan. Zorg ervoor dat de vis niet overlapt, zodat elk stukje gelijkmatig kan opwarmen.
 • Laat de vis een paar minuten op middelhoog vuur opwarmen. Dit helpt om de buitenkant krokant te maken. Je kunt de pan afdekken met een deksel om de warmte te behouden en de vis gelijkmatiger te verwarmen, maar dit is optioneel.
 • Gebruik een spatel om de vis voorzichtig om te draaien, zodat ook de andere kant krokant en warm wordt. Dit duurt meestal nog eens 2 tot 3 minuten.
 • Controleer of de vis goed opgewarmd is door even in het dikste deel te prikken. De vis moet van binnen warm zijn.

Voedingswaarde

Totale gewicht (ongeveer): 200gram | Caloriën: 304kcal | Koolhydraten: 11.9g | Eiwit: 27.67g | Vet: 16.2g | Verzadigd vet: 3.2g | Vezels: 0.3g | Suiker: 0.4g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was.

Opwarmen in de magnetron

Gebakken vis opwarmen in een magnetron is een snelle en gemakkelijke manier om te genieten van je overgebleven maaltijd. Hoewel veel mensen denken dat de magnetron de vis droog en taai maakt, kan met de juiste techniek de vis juist sappig en smaakvol blijven.

Ingrediënten

 • Overgebleven gebakken vis

Bereiding

 1. Leg de overgebleven gebakken vis op een magnetronbestendig bord. Als de stukken vis groot zijn, kun je overwegen ze in kleinere stukjes te snijden voor een gelijkmatige opwarming.
 2. Leg een licht vochtige papieren handdoek over de vis. Dit helpt om de vis vochtig te houden tijdens het opwarmen.
 3. Dek het bord af met magnetronfolie of een geschikt deksel. Dit helpt om de warmte gelijkmatig te verdelen en voorkomt spatten in je magnetron.
 4. Zet de magnetron op een lagere tot middelhoge stand. Het is beter om de vis geleidelijk op te warmen om uitdroging te voorkomen.
 5. Verwarm de vis eerst voor ongeveer 1 minuut. Controleer daarna of de vis gelijkmatig opgewarmd is. Afhankelijk van de dikte van de vis en de kracht van je magnetron, kan het nodig zijn om de vis nog 30 seconden tot 1 minuut extra te verwarmen.
 6. Controleer of de vis overal goed warm is. Pas op dat je je niet verbrandt. Als de vis nog koud is op sommige plekken, verwarm hem dan nog 30 seconden extra.
 7. Haal de vis uit de magnetron en laat het een minuutje rusten. Dit zorgt ervoor dat de hitte zich gelijkmatig verspreidt.

Opwarmen in een airfryer

Gebakken vis opwarmen in een airfryer is een fantastische manier om je vis weer knapperig en smakelijk te maken. De airfryer, bekend om zijn vermogen om voedsel een heerlijke, krokante textuur te geven met minimale olie, is perfect voor het opnieuw opwarmen van gebakken vis zonder dat deze zijn smaak of textuur verliest.

Ingrediënten

 • Overgebleven gebakken vis

Bereiding

 1. Begin met het voorverwarmen van je airfryer op 180°C. Dit zorgt ervoor dat de vis gelijkmatig en snel opwarmt.
 2. Als je vis in de koelkast heeft gestaan, haal deze er dan ongeveer 10 minuten van tevoren uit, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dit helpt bij een gelijkmatige opwarming.
 3. Leg de stukken vis voorzichtig in het mandje van de airfryer. Je kunt bakpapier of aluminiumfolie gebruiken om het mandje te bekleden, wat helpt om de airfryer schoon te houden en de vis gemakkelijk te verwijderen.
 4. Laat de vis ongeveer 3 tot 4 minuten opwarmen. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de dikte en grootte van de vis. Het is belangrijk om de vis niet te lang in de airfryer te laten, omdat dit kan resulteren in uitdrogen.
 5. Controleer na ongeveer 3 minuten of de vis goed warm is. Je kunt dit doen door een vork in het dikste deel van de vis te steken. Als deze gemakkelijk doordringt en de vis van binnen warm aanvoelt, is deze klaar.

Ingevroren gebakken vis opwarmen

 • Laat de vis eerst ontdooien in de koelkast.
 • Volg daarna een van de bovenstaande methoden.

Veelgestelde vragen

Kan ik vis meerdere keren opwarmen?
Het is het beste om vis slechts één keer op te warmen om de kwaliteit te behouden.

Hoe lang kan ik gebakken vis bewaren?
In de koelkast kun je het meestal 1 tot 2 dagen bewaren.

Is het veilig om vis in de magnetron op te warmen?
Ja, als je het op een lagere stand zet en goed afdekt.

Kan ik bevroren vis direct opwarmen?
Het is beter om het eerst te laten ontdooien voor een betere textuur.

Hoe weet ik of de vis nog goed is?
Let op de geur, kleur en textuur. Als het vreemd ruikt of er niet goed uitziet, gooi het dan weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Voltooi de berekening. (Helaas is dit nodig vanwege de vele spamberichten) Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.