Kipfilet invriezen

Kipfilet invriezen

Kipfilet invriezen is een slimme en efficiënte manier om je voedsel langer vers te houden en tegelijkertijd voedselverspilling tegen te gaan. Of je nu een grootverpakking kip in de aanbieding hebt gekocht of restjes hebt van een maaltijd (want ook reeds gebakken vlees kun je doorgaans invriezen), het invriezen van kipfilet is de oplossing om deze voor langere tijd te bewaren.

In dit proces zijn er echter enkele belangrijke stappen en tips die je moet volgen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de kip behouden blijft.

klein

Hoe kipfilet invriezen

Kipfilet invriezen is een handige methode om je kip langer vers te houden en altijd een snelle maaltijd bij de hand te hebben.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Invriestijd: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: Kipfilet invriezen
Porties: 1 Portie
calorieën: 100kcal

Materialen

  • Diepvrieszakjes of diepvriesbakjes

Ingrediënten

  • Kipfilet

Instructies

  • Spoel de kip onder koud stromend water af en dep deze daarna goed droog met keukenpapier.
  • Als je van plan bent om slechts een deel van de kipfilet per keer te gebruiken, is het handig om de kipfilet nu in porties te snijden. Zo kun je later gemakkelijk de benodigde hoeveelheid ontdooien.
  • Plaats de filet in luchtdichte verpakkingen, zoals vrieszakken, diepvriesbakken of vacuümzakken. Dit helpt vriesbrand voorkomen en behoudt de kwaliteit van de kip. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht in de verpakking zit.
  • Label de verpakking met de datum van invriezen. Dit helpt je om bij te houden hoe lang de kip al in de vriezer ligt en zorgt ervoor dat je oudere voorraden eerst gebruikt.
  • Plaats de verpakte kipfilet in de vriezer. Probeer de pakketjes niet op elkaar te stapelen totdat ze volledig bevroren zijn, zodat de kipfilet gelijkmatig en snel bevriest.

Voedingswaarde

Totale gewicht (ongeveer): 400Gram | Caloriën: 100kcal | Eiwit: 22.8g | Vet: 0.9g | Verzadigd vet: 0.2g | Cholesterol: 45mg | Vitamin A: 0.03IU | Calcium: 10mg | IJzer: 0.6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was.

Gebakken kipfilet invriezen

Gebakken kipfilet invriezen is ook mogelijk. Zorg ervoor dat de kip volledig is afgekoeld voordat je deze invriest. Volg dezelfde stappen als hierboven, maar zorg ervoor dat je de kip eerst af laat koelen.

Bewaren in de koelkast

Als je van plan bent de kip binnen een paar dagen te gebruiken, kun je deze in de koelkast bewaren. Verse kipfilet blijft in de koelkast ongeveer 1 tot 2 dagen goed, terwijl gebakken kipfilet tot 3 tot 4 dagen houdbaar is.

Kun je met vacumeren kipfilet langer bewaren?

Vacumeren is een fantastische manier om kipfilet langer te bewaren. Door de lucht te verwijderen en de verpakking te verzegelen, wordt de houdbaarheid van zowel verse als gebakken kipfilet aanzienlijk verlengd.

Veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik kipfilet invriezen?
Verse kipfilet kun je tot 9 maanden invriezen, terwijl gebakken kipfilet tot 6 maanden goed blijft.

Is het veilig om kipfilet meerdere keren in te vriezen?
Het is veiliger om het slechts één keer in te vriezen om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Hoe weet ik of ingevroren kipfilet nog goed is?
Controleer op verkleuringen, vreemde geuren, of ijskristallen, wat kan wijzen op vriesbrand of bederf.

Moet ik kipfilet wassen voor het invriezen?
Het wordt afgeraden om kip te wassen, omdat dit bacteriën kan verspreiden. Reinig in plaats daarvan de werkplek grondig.

Hoe ontdooi ik bevroren kipfilet veilig?
Ontdooi kipfilet in de koelkast of met koud water, niet op kamertemperatuur.

Kan ik gekruide of gemarineerde kipfilet invriezen?
Ja, dat kan. Kruiden en marinades kunnen helpen de kip smaakvoller te maken na het ontdooien.

Maakt het type verpakking uit bij het invriezen van kipfilet?
Gebruik luchtdichte verpakkingen of speciale vrieszakken of diepvriesbakjes om vriesbrand te voorkomen en de kwaliteit te behouden.